dijous, 7 de juliol del 2016

"Tancat per vacances" el Portal del docent interí



La setmana passada, la Direcció General de Personal Docent va deshabilitar l’accés públic als continguts que apareixien en el Portal del docent interí del web oficial de la Conselleria d’Educació i Universitat. Entre aquests continguts, cal destacar els resultats de les adjudicacions ordinàries i extraordinàries que s’han anat produint durant l’actual curs escolar i que a hores d’ara no hi tenim accés. Aquesta privació de la informació denota manca de transparència en un moment substancial per als interins.

Abans que la Conselleria publiqués en línia les dades de les adjudicacions, es penjava un arxiu pdf cada setmana amb els aspirants disponibles. Aquest arxiu es podia descarregar i anar consultant, però amb el sistema actual ja no és possible
Mesos enrere demanàrem a la Conselleria que els resultats de les adjudicacions i llistes d’aspirants disponibles per cossos es pogués consultar no només en línia sinó també a través d’arxius pdf penjats al web. Ara mateix ens trobem sense poder consultar cap dada retrospectivament ni mitjançant l’opció en línia ni mitjançant els arxius pdf.
Si la Conselleria continua sense penjar al seu web els arxius pdf esmentats, la única manera de poder seguir disposant de la informació que teníem temps enrere, serà fent una còpia manual dels resultats de les adjudicacions setmanals i una còpia per a cada especialitat d’aspirants disponibles; això sí, un cop tornin a habilitar les opcions del Portal del docent interí. Podeu treure conclusions del temps material que implica fer còpies setmanals dels llistats per tenir accés a una informació, “en teoria” pública però, plena d’entrebancs a l’hora de consultar-la retrospectivament.
Enllaç al Portal del docent interí:
https://apps.caib.es/sadperdoc5front/interins/