diumenge, 22 de maig del 2016

Adesma i Adipma insisteixen en nomenar interins del centre


El president d'ADESMA, Llorenç Llop, ha declarat al programa Taula Educativa, d'Ona Mediterrània (minut 7,40) que no volen elegir docents a dit, tot i que continua lamentant que no puguin nomenar interins que ja hagin treballat al centre, després que l'11 de maig DM es fes ressò del comunicat de premsa on demanaven «més marge per elegir a part del professorat» dins el nou pla d'innovació i millora.

Sobre aquesta qüestió, el president d'ADESMA podria donar explicacions pel que fa a la gestió dels perfils de places d'interins al seu centre. Es dóna el cas que a les adjudicacions del curs 15-16 hi van perfilar una plaça de Castellà amb horari de matí i tarda, quan el centre no té horari de tarda. Un cop ho advertírem a la Conselleria la plaça va aparèixer a les vacants definitives sense aquest perfil, però amb el B2 d'Anglès com a nou requisit. Finalment la plaça va anar a parar a un membre del seu equip directiu que no fa cap hora de d'Anglès ni en anglès.

Per altra banda llegim a DM que la presidenta d'ADIPMA, Joana Maria Mas, també vicepresidenta del Consell Escolar de les Illes Balears nomenada pel conseller d'Educació, Martí March, dóna suport a les declaracions d'Adesma, reclama poder fer una selecció de personal "amb garanties" i també es plany que determinats interins el curs següent "se n'han d'anar". Una vegada més veim que es confon l'autonomia dels centres per establir perfils degudament justificats amb el nomenament a dit de persones amb noms i llinatges per part dels directors. També ens demanam el motiu de l'exigència de nomenar persones concretes per a un projecte determinat, si qualsevol docent que aspira a una plaça amb la titulació i perfil corresponents està capacitat per prestar el servei.

Continuarem denunciant el nomenament a dit, sigui encobert o no, perquè trenca el principi d'igualtat d'oportunitats i es una font perillosa d'amiguismes i mobbing.

DM, 18.5.16: