divendres, 19 d’octubre del 2018

Bases generals d'interins: primera mesa feta per al curs 19-20

Avui dematí s'ha duit a terme la primera mesa per regular la selecció d'interins de cara al curs 2019-20 i, en concret, per treballar l'esborrany de les bases generals a aplicar a partir del curs que ve.

La novetat més important és que la Conselleria ha acceptat la petició de UOB de fer una sola borsa o LLISTA ÚNICA D'INTERINS, demanda derivada de l'Assemblea de Docents i que duim reivindicant des que existeix la nostra Sectorial d'Ensenyament.
Les principals conseqüències de la llista única són:
  • Cada interí tendrà una sola puntuació resultant de l'aplicació del barem, independentment de les funcions o cossos a què pugui optar i serà aquesta puntuació la que estableixi la seva posició a la borsa, que serà la mateixa per a qualsevol especialitat.
  • En les adjudicacions, tant de vacants com de substitucions, la Conselleria haurà de respectar l'ordre de preferència en què l'interí hagi ordenat les places a què pot optar siguin del cos que siguin aquestes places o del tipus de jornada.
Sobre aquesta reivindicació ja històrica per a UOB des què el govern de Bauzá dividí les llistes amb borses diferenciades per a cada cos, STEI i ANPE s'han posicionat en contra de la llista única.


La segona novetat més important és que DEIXA DE SER OBLIGATORI QUE S'HAGIN DE CONVOCAR BORSES CADA ANY. Hem demanat a Conselleria que suposa deixar aquesta porta oberta i ens han respost el següent:
  • La modificació de redactat deixa oberta la possibilitat de tres supòsits:
  1. Continuar funcionant com fins ara fent una convocatòria anual de borsa per a cada curs
  2. Deixar la borsa permanentment obertes de manera que els interessats s'hi puguin apuntar a mesura que vagin obtenint les titulacions universitàries i de català corresponents
  3. Només obrir la borsa per aquelles especialitats en què faci falta professorat.
  • D'aquestes tres opcions, la Conselleria té previst continuar amb el sistema actual de convocatòria anual.
  • En cas que s'hagués de modificar el funcionament vigent, la Conselleria optaria per deixar la borsa oberta.
  • De moment no es plantegen deixar especialitats tancades per evitar futurs problemes a l'hora de cobrir places tant vacant com substitucions en especialitats o illes de difícil provisió.
Pel que fa a la resta de contingut de l'esborrany, no hi ha diferències significatives respecte a les bases vigents actualment, inclosa la modificació del juny passat, i que han cobert des del curs 2016-17 fins a aquest curs 18-19.


Les principals aportacions de UOB Ensenyament a la Mesa Tècnica d'avui han estat, entre altres:
  • Hem fet arribar les queixes que continuen arribant sobre l'avançament de la convocatòria de borses i el fet d'haver d'esperar mig any per a la publicació de les llistes provisionals i definitives d'admesos i exclosos. La Conselleria ha respost que mantindrà el mateix calendari que l'any passat.
  • Consideram que el fet de no indicar-se la durada de la vigència d'aquestes bases tanca la porta massa rotundament a possibles revisions. Conselleria ha contestat que seran d'aplicació mentre no es redacti un futur decret.
  • Hem fet constar que a dia 13/9/18 la introducció de la formació permanent reconeguda continuava duent cinc mesos de retard, fet que ens preocupa pel que fa al compromís de la Conselleria de baremar tots els interins per igual i, en conseqüència, puntuar la formació permanent als INTERINS S (no tutoritzats). La Conselleria ha assegurat que el compromís és clar i es complirà al curs 19-20. Amb un any de retard, això sí.
  • Hem tornat a demanar que es retiri la moratòria dels TÈCNICS SUPERIORS d'FP que imparteixen classes en aquest cos i que els obliga a treure's una enginyeria per continuar impartint. La Conselleria no ha donat resposta.
  • Hem demanat que no s'elimini l'opció de considerar excepcionalment com a RENÚNCIA JUSTIFICADA el fet de renunciar a una plaça adjudicada per manca de capacitat per impartir, pel seu caràcter eminentment pràctic, mòduls de cicles formatius d'FP o assignatures de règim especial, sobretot tenint en compte que acceptar certes places en les adjudicacions extraordinàries i per manca de professorat disponible, no ha de significar un perjudici per l'interí que cobreix una plaça que d'una altra manera quedaria deserta. La Conselleria ha respost que aquests casos quedarien coberts pel supòsit de renúncia justificada per circumstància excepcional.
  • Que si la Conselleria preveu modificar el BAREM de la futura convocatòria de borses s'intenti evitar al màxim fluxos massius de docents d'altres comunitats autònomes. No hi ha hagut resposta directa a aquesta demanda.
  • Que si la conselleria decideix augmentar el valor de l'apartat de FORMACIÓ PERMANENT, ho faci de manera gradual i abans ofereixi una oferta formativa suficient tant fora dels centres com a distància (modalitat en la qual s'arriba a les 2000 persones en llista d'espera), en horari laboral, gratuïta i no organitzada pels sindicats. Tampoc hem tengut resposta a aquesta demanada.
  • També hem tornat a demanar una mesa per revisar els perfils i una comissió que pugui treballar en la revisió de l'Annex IV

CALENDARI DE PROPERES MESES
Abans del 15 de novembre, la Conselleria té intenció de dur a MSE els següents temes:
  • Bases generals de selecció d'interins.
  • Convocatòria de la borsa d'interins per al curs 19-20
  • Revisió de la resolució de tutorització vigent.