diumenge, 10 de juliol del 2016

UOB demana que es puntuï la formació dels nous interins

COMUNICAT DE PREMSA

Unió Obrera Balear, sectorial d'Ensenyament, ha sol·licitat a la Conselleria d'Educació que exclogui els nous interins de l'obligació de registrar les activitats de formació dins un màxim de tres mesos des de la seva finalització, segons estableix l'esborrany d'Ordre d'homologació de formació permanent.

L'Administració no registra la formació dels aspirants a interins que no han estat mai contractats. Amb aquest nou requisit tampoc la podrien presentar un cop contractats, perquè en la gran majoria de casos ja haurien passat els tres mesos.
Aquest greuge s'afegeix a la negativa de la Conselleria de baremar formació i experiència professional d'aquests interins a la convocatòria anual, que els partits que formen el Govern actual criticaven quan eren a l'oposició.

La baremació de formació i experiència, per altra banda, és habitual a altres comunitats autònomes com Catalunya, Madrid, Astúries, Castella I Lleó, Galícia, País Basc, etc., així com a les convocatòries de les institucions insulars i municipals de les Balears, i és una de les reivindicacions de l'Assemblea de Docents.

Amb la normativa actual, els interins sense contracte s'ordenen per nota d'expedient acadèmic i desempaten per data de naixement, un criteri que no valora la qualitat professional dels aspirants i els condemna en molts de casos a no ser mai contractats.

Des d'UOB reclamam també que les oposicions previstes redueixin de forma efectiva el percentatge d'interins, que actualment ronda el 33%. En qualsevol cas consideram insuficients les dues convocatòries en quatre anys establertes a l'Acord marc.

Palma, 8 de juliol de 2016

Diari de Balears:

Diario Balear: