dimarts, 28 de juliol del 2015

Novetats al procés telemàtic de sol·licituds de places d'interins


Avui dematí ha tingut lloc a la Conselleria una explicació del procés telemàtic de sol·licitud de places d'interins, que presenta algunes novetats. Tot seguit teniu un resum de la informació que s'ha donat als sindicats. De forma general:

  • El procés s'obrirà divendres 14 d'agost a les 12h i acabarà dimarts 18 a les 23,59h.
  • L'accés al tràmit es pot continuar fent de manera anònima o amb nom i contrasenya.
  • El cas de pèrdua de contrasenya es pot recuperar a través del GESTIB.
  • L'accés de forma anònima es fa amb el nombre de registre o pre-registre. 
  • Dins el formulari de selecció de places, després d'introduir les dades personals, es poden fer canvis que es vulguin.

Pel que fa als interins de pacte desplaçats:
A la pantalla de Sol·licitud d'elecció de places hi ha l'opció de renúncia al pacte.

Si NO es renuncia al pacte:

  • Apareix l'opció de seleccionar o no places amb B2.
  • A la pantalla de selecció de places, només hi haurà la possibilitat de triar places dels Blocs (tipus de places) 4 al 10.
  • L'ordre de les places es pot canviar dins cada Bloc, però no es pot modificar l'ordre dels Blocs (el programa ho impedeix).
  • Els blocs 8 i 10 són de mitja jornada i voluntàries.
  • A la pantalla següent apareixerà un resum numèric de les places sol·licitades, per illes i per funcions.
  • A la llista de places, el símbol d'un triangle significa que la plaça és opcional perquè el perfil s'ha modificat.

Si es renuncia al pacte:

  • Es retorna a l'ordre de llistes on s'era originalment.
  • Les places es poden demanar en l'ordre que es vulgui, ja no s'accedeix a la pantalla de places ordenades per Blocs.
  • Al tràmit normal es pot decidir no triar cap plaça.
  • Al final del procés de renúncia apareixerà un PDF per comunicar-la renúncia. Hi haurà un termini de tres dies per presentar-la amb la documentació que la justifiqui.

Els aspirants amb reserva de plaça estan obligats a participar del procés i tenen llibertat per posar les places que vulguin. Per exemple, poden demanar una sola plaça i de mitja jornada.

La reserva de plaça comporta una substitució de la vacant que queda sense ocupar. Davant aquesta situació, s'ha tornat a reivindicar que es paguin els mesos de juliol i agost amb cinc mesos i mig de feina.

Per desar correctament les dades i poder recuperar els tràmits fets, s'ha d'haver arribat a la Passa 3 (desar les places sol·licitades).

Cal tenir en compte que les places que han estat visibles fins ara no són les definitives degut a que n'hi ha que s'hauran cobert amb comissions de serveis, per exemple, i aquestes darreres també han de ser revisades. Les places dels interins de pacte s'adjudicaran d'ofici. Les vacants que sortiran a tràmit es publicaran el 13 d'agost, amb les explicacions pertinents sobre els canvis que hi ha hagut a l'oferta.

Abans del 13 d'agost la Conselleria mirarà d'enviar la relació de places a les direccions dels centres per comprovar que no hi hagi errades.

Els aspirants que participin al procés de forma anònima trobaran totes les seves dades a l'apartat Les meves gestions del seu portal personal.

Pel que fa a les places que han aparegut de matèries no lingüístiques perfilades amb B2 i sense justificar si són de Seccions Europees o del Pla Pilot Plurilingüe, tal com UOB ja va exposar ahir a la reunió amb el conseller, els responsables de la Conselleria han dit que faran les comprovacions oportunes.

També hem demanat sobre la regulació d'aquesta titulació, que no apareix a les bases generals ni a la convocatòria. La Conselleria es remet a una resolució de l'anterior Direcció General on s'estableix que ha de ser el B2, i es demanarà la corresponent habilitació.